DrillMaster

DrillMaster

Drillmaster är en borrmast  avsedd att monteras på grävmaskinens rotortilt. Det gör att man får maximal rörlighet och bästa åtkomlighet där det är trångt.

Riggen kopplas direkt i tiltrotorns  snabb fäste och ansluts till grävmaskinens hammarhydraulik och ett eluttag 12 eller 24V. Eluttaget är det enda ingrepp man behöver göra på grävmaskinen om den från början har uttag för hammarhydraulik. Man kan alltså ha samma borrigg på flera maskiner utan dyra installationskostnader.

Drillmaster kommer att tillverkas i 4 storlekar (för grävmaskiner från 5 ton och uppåt) och kan anpassas efter kundens önskemål om matarbalkslängder, dammsugare mm. Styrsystemet kommunicerar via Bluetooth, det betyder att man kan använda manöverlådan såväl i hytten som utanför, det går naturligtvis även att komplettera systemet så att även grävmaskinens funktioner går att styra med manöverlådan. Matarbalken har en unik utformning, designad för bästa hållfasthet och att passa bra mot släden, som i sin tur är lätt inställbar och utan shims.

Skall man borra mycket med samma grävmaskin kan det vara idé att montera på en kompressor på denna.

DrillMaster Borrmast tillverkas på våran egen Verkstad

Borrmast